Competitie

Bij GLTB bestaat voor de jeugd de mogelijkheid om competitie te spelen op de zaterdag en zondag. Er wordt zowel in het voor- als najaar competitie gespeeld. Er wordt gespeeld in teams (indeling op leeftijd en niveau). Het spelen van wedstrijden in teamverband is leuk en leerzaam en versterkt de motivatie om steeds beter te leren tennissen.

Worldtour

De competitie voor de jongste jeugd (5 t/m 11 jaar) wordt de Worldtour genoemd. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP Worldtour. Er wordt altijd op zondag gespeeld van 9.00 tot 11.00 uur.

Kinderen in rood (tot en met 7 jaar) maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijdjes (punten tot 7). Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Kinderen in oranje (8 t/m 11 jaar) spelen op een driekwartbaan, er wordt gespeeld met een bal die zachter en lichter is dan een gele tennisbal. De wedstrijden zijn wat langer (5 games) en er worden naast singels ook dubbels gespeeld. De leeftijdsindeling is een adviesrichtlijn met een marge van 2 jaar per kleur. De trainer(s) van Smashing bepalen uiteindelijk waar het kind het best in past qua kleur en niveau.

Groene competitie

De Groene competitie is voor jeugdspelers t/m 12 jaar. De competitie wordt door het jaar heen op drie momenten gespeeld. In het voorjaar, najaar en gedurende de winter periode. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de speeldag veranderd van de woensdag naar de zondag. Meestal beginnen de wedstrijden om 9.00 uur.

Er worden per competitiewedstrijd 4 enkelspelen en 2 dubbels gespeeld. Er wordt gespeeld met groene ballen op een hele baan. De kinderen spelen 2 sets om 4 gewonnen games. Als er een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten.

De KNLTB-competitie

De KNLTB-competitie is de officiële competitie van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond. Het aantal beschikbare plaatsen voor deze competitie is door de KNLTB beperkt. Bij onze club is er op de zondag ruimte om jeugdcompetitie te spelen. Deze competitie is voor jeugd 14 t/m 17 jaar.

De indeling van de competitie is in klassen naar de speelsterkte van de opgestelde spelers in een team. Je moet rekenen op 6 tot 7 speeldagen per seizoen. Een speeldag neemt meestal een volledige dag in beslag (meestal van 10.00 uur tot 18.00 uur). Er kunnen gemengde en meisjes- en jongensteams worden ingeschreven.

De indeling en planning van de competitie wordt door de KNLTB geregeld. Speeldata en de indelingen van de poules worden begin maart door de KNLTB bekend gemaakt. De club heeft hier geen invloed op.

Kosten

Aan deelname aan de jeugdcompetitie zijn geen kosten verbonden. Bij de teams met jonge teamleden zal één van de ouders gevraagd worden als aanvoerder/teamleider.

Enthousiast geworden?

Neem contact op met je trainer van Smashing. Je kan ook een mail sturen naar Rob van der Land (robvanderland@smashing.nl) of de jeugdcommissie ().  

 


Ogenblik a.u.b. ...