Vacaturebank

Bij GLTB zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers, voor één van onderstaande functies of als 'handjes' (lees: kortdurende hulp bij bijvoorbeeld het GLTB open).

Wanneer je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk bij GLTB, stuur dan een mail naar Sander van Gent op secretaris@gltb.nl. Hij brengt je vervolgens in contact met de juiste personen!

De volgende functies zijn vrij bij de club:

Bestuurslid Stichting Tennispark Vorenkamp

Ons historische Tennispark Vorenkamp is een van de mooiste tennisparken in Nederland. Het onderhoud van het park en de 21 tennisbanen die er onderdeel van uitmaken, is de verantwoordelijkheid van Stichting Vorenkamp. In het bestuur van deze stichting hebben zowel de Cream Crackers als de GLTB zitting. Het is de taak van de stichting om het de staat van onderhoud van het park op niveau te krijgen en voor de toekomst te bestendigen. Dat gebeurt aan de hand van een MIOP (MeerjarenInvesterings en OnderhoudsProgramma) dat in deze maanden wordt opgesteld. De stichting heeft voor de uitvoering van het onderhoud twee medewerkers in dienst.

Voor een positie in het bestuur van deze stichting is de GLTB op zoek naar een lid dat stevig in zijn schoenen staat, affiniteit heeft met Vorenkamp en de instandhouding daarvan en geen betrokkenheid heeft bij strubbelingen die er in de afgelopen jaren zijn geweest.

Taken binnen het bestuur van de stichting zullen onder meer het opstellen en implementeren van het MIOP zijn alsmede het aansturen van de medewerkers. Als tijdsinvestering valt rekening te houden met 4-6 uur per week.

Coördinator Vrijwilligers

Het bestuur van de GLTB en vele commissies worden gevormd door leden van de vereniging die zich als vrijwilliger inzetten. Voor deze leden is het lidmaatschap van de club meer dan alleen tennissen, trainen, partijen spelen en daarna een kop koffie of biertje drinken. Ongeveer 70 vrijwilligers zorgen ervoor dat ruim 1.400 GLTB'ers kunnen tennissen op Vorenkamp en kunnen genieten van alle faciliteiten. Het Theehuis, de toss, alle jeugdactiviteiten, competitie, toernooien, noem maar op!

Het is een kunst om nieuwe vrijwilligers te vinden, maar ook om goed om te gaan met leden die in algemene zin aangeven 'wel iets voor de club te willen doen'. Niet elk lid voelt zich thuis in elke commissie en niet elke commissie is op zoek naar elk willekeurig lid. Om die reden wil het bestuur (opnieuw) een vrijwilligerscoördinator aanstellen.

Taken zijn het bemiddelen tussen welwillende leden en commissies/besturen met vacatures, het bijhouden van de vacaturebank op de website en het werven van vrijwilligers. Als tijdsinvestering valt rekening te houden met 1-2 uur per week.

Lijkt dat je wat? Stuur dan een mailtje naar Sander van Gent op secretaris@gltb.nl

Verenigingscompetitieleider (VCL)

Bij de GLTB zijn al verschillende mensen in het bezit van een VCL-certificaat van de KNLTB. Met dit papiertje op zak kun je op bepaalde momenten verantwoordelijk zijn voor de competitie die wordt gespeeld op ons park. Je beantwoordt dan vragen van spelers, neemt beslissingen over de verdeling van de banen, past schema’s aan als dat noodzakelijk is en je beslecht het pleit in het geval van onenigheid. Dit alles in overeenstemming met de regels van de tennisbond en de club.

Met de hoeveelheid competitiesoorten waar we als club aan meedoen (voorjaars-, najaars-, avond/weekend, etc!) zijn we altijd op zoek naar nieuwe VCL's. Als leider van één van de competities, maar ook als waarnemer voor de al actieve VCL’s. Er is een klassikaal gedeelte (een avond, ergens in de regio) en een online gedeelte. De kosten van de cursus worden gedragen door de GLTB.

Barcommissieleden

De barcommissie bestaat uit leden van GLTB en de Cream Crackers. Samen runnen zij het Theehuis, de kantine op Tennispark Vorenkamp. In de barcommissie is op zoek naar enthousiaste GLTB-leden.

De barcommissie is een gezellige en belangrijke commissie. Het Theehuis te vergelijken met een regulier horeca-bedrijf alleen wordt dit gerund door vrijwilligers. De taken van de barcommissieleden behelzen de hele bedrijfsvoering: financiën, inkoop, onderhoud, technische zaken, evenementen, inplanning vrijwilligers, aansturing betaalde medewerkers, communicatie met de verenigingsbesturen en de commissies en handhaving van wet- en regelgeving.

Horeca-ervaring is een pre, maar zeker niet noodzakelijk als je barcommissie-lid wilt worden. Wel moet moet je enthousiast zijn en zin hebben om er tegenaan te gaan. Je komt terecht in een betrokken en gemêleerde commissie waarin alle ruimte is voor het realiseren van je eigen initiatieven.

Interesse? Neem direct contact op met de barcommissie op barcie@gltb.nl.

Vrijwilligers voor bardiensten

Bardienst draaien in het Theehuis? Graag!

Er is altijd ruimte voor meer vrijwilligers om een keer (of keren) een bardienst te draaien in het Theehuis. Je werkt altijd samen met een andere vrijwilliger en je wordt wegwijs gemaakt door een betaalde kracht of iemand van de barcommissie. Bardiensten zijn in het weekend of ’s avonds en duren een uur of vier. Een leuke manier om je club te helpen en om veel mensen te leren kennen! 

Lijkt het je wat? Klik hier voor meer informatie en hoe je je op kunt geven. 


Ogenblik a.u.b. ...