Algemeen

GLTB (Groninger Lawn Tennis Bond) is een gezellige tennisvereniging op het prachtige Tennispark Vorenkamp in Helpman in het zuiden van de stad Groningen. Het park is in eigen beheer en omvat 14 gravel tennisbanen. Sinds 2013 zijn alle banen verlicht.

Het Theehuis is ons clubhuis en heeft rondom een (deels overdekt) terras. Er zijn kleedkamers met douche-gelegenheid. Op het park is parkeergelegenheid.

Beroemd om de gezelligheid op de baan, op het terras of aan de bar en bekend door het hoge niveau van (jeugd)tennis. GLTB is een vereniging die nooit stilstaat en waar altijd wel iets te doen is. Vele toernooien voor alle niveaus en voor jong en oud, competitie met deelname van vele tientallen teams, topklasse trainingen overdag en 's avonds, eens in de week een toss voor alle leden en tal van andere activiteiten.

Natuurlijk zijn er voor het draaiend houden van zo'n vereniging veel vrijwilligers actief. Tal van commissies houden zich bezig met de organisatie van activiteiten. Ook achter de bar van de kantine (Het Theehuis) tref je bijna alleen maar vrijwilligers aan. Niet alleen komt dat de sfeer erg ten goede, ook nog leer je er heel snel mensen door kennen.

Maar, lid van een tennisvereniging word je om te tennissen.

Op de veertien gravelbanen van GLTB zijn daarvoor alle mogelijkheden. Uiteraard kan op bijna ieder moment vrij getennist worden. Daarnaast is er voor alle leden de mogelijkheid om via de vereniging trainingen te volgen bij gediplomeerde trainers.

GLTB heeft een actief jeugdbeleid, waarin erg veel voor de jeugd wordt georganiseerd.

Op dit moment heeft de vereniging zo'n 1.000 seniorleden en zo'n 250 jeugdleden.

Het tennisseizoen loopt in de regel ongeveer van 1 april tot 1 december, afhankelijk van het weer.


Ogenblik a.u.b. ...